Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- خودروسازی کشور در سال ۹۷ روز‌های سختی را سپری کرد که شاید به توان گفت: در دوران حیات خود با چنین چالش‌هایی مواجه نشده بود.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، صنعت خودرو در سال جاری روز‌های سختی را تجربه کرد شاید به توان گفت: در دوران حیات خود با چنین چالش‌های روبه رو نشده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از قرار گرفتن در صدر تحریم‌ها تا افزایش قیمت مواد اولیه که این صنعت را با مشکلات عدیده‌ای روبه رو کرد.

اعمال تحریم از سوی آمریکا موجب شد تا تبادلات بانکی خودروسازان تحت شعاع قرار بگیرد و روند نقل و انتقال پول با مشکل مواجه شود در نتیجه تامین قطعات و مواد اولیه با مشکل روبه رو شد.

هر چند خودروسازان تلاش کردند قبل از اجرای تحریم‌ها ارز مورد نیاز برای واردات قطعاتی که امکان ساخت داخل را ندارند را از طریق بانک مرکزی تامین کنند، اما با تامین نشدن ارز موردنیاز فرصت تامین قطعات موردنظر از دست رفت تا بیش از پیش بر مشکلات افزوده شود.

علاوه بر تحریم که مانعی برای واردات قطعات موردنیاز کشور بود افزایش قیمت مواد اولیه داخلی نیز موجب شد تا این صنعت پیش از پیش تحت فشار قرار گیرد.

با افزایش قیمت ارز در ابتدای سال ۹۷، قیمت مواد اولیه داخلی نیز با رشد زیادی مواجه شد و حدود ۷۰ درصد افزایش یافت و خودروسازان را دچار کمبود نقدینگی کرد تا نتوانند تعهدات خود چه از نوع پرداخت به قطعه سازان و چه از نظر تحویل خودرو‌های پیش فروش شده به خریداران را به سرانجام برساند و مورد اعتراض از هر دو ناحیه قرار بگیرند.

از طرفی قطعه سازان خواهان دریافت مطالبات خود که بین ۱۵ هزار تا ۲۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شد بودند و از سمتی دیگر خریدارانی که از قبل خودرو ثبت نام کرده و موعد تحویل آن‌ها فرا رسیده بود بودند در حالیکه با توجه به مشکلاتی که صنعت خودرو با آن درگیر بود عملا این موضوع امکان پذیر نبود.

مشکلات تحریم و به وجود آمدن مشکل نقدینگی که به دنبال افزایش هزینه‌ها و ثابت ماندن قیمت‌ها گریبان خودروسازان را گرفته بود این صنعت را در شرایط بحرانی قرار داد.

با توجه به افزایش هزینه ها، خودروسازان درخواست افزایش قیمت محصولات خود را ارائه کردند تا بتوانند بخشی از هزینه‌ها را از این طریق جبران کنند، هزینه‌ای که فقط در ۶ ماهه ابتدای سال ۹۷، ۵ هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان زیان به صنعت خودروسازی وارد کرد.

خودروسازان که از زمان وزارت شریعتمداری وزیر سابق صنعت درخواست خود مبنی بر افزایش قیمت‌ها را ارائه کرده بودند با تعللی که درباره این موضوع به وجود آمد نتواستند به خواسته خود برسند تا پرونده افزایش قیمت به رضا رحمانی وزیر جدید صنعت ارجاع شود.

پروسه تعیین قیمت‌های جدید، ماه‌ها به طول انجامید و در حالیکه مسئولان دولتی برای تصویب قیمت‌های جدید تعلل می‌کردند تولید به صورت چشمگیری کاهش یافت و موجب شد تا اختلاف قیمت بین خودرو‌های تولید داخل و بازار بسیار زیاد شود و منفعت اصلی به سود دلالان بازار خودرو سرازیر شود و در این میان تولیدکننده و مصرف کننده به شدت متضرر شوند.

سرانجام پس از مدت‌ها کش و قوس مجوز افزایش قیمت‌ها از سوی دولت صادر شد تا خودروسازن بتوانند محصولات خود را با قیمت‌های بالاتر از گذشته برای جبران افزایش هزینه‌ها به بازار عرضه کنند.

البته این افزایش قیمت حاشیه‌هایی را نیز به همراه داشت و خودروسازان به دنبال آن بودند تا خودرو‌های پیش فروش شده قبلی را نیز با قیمت‌های جدید به مشتریان عرضه کنند که مورد اعتراض خریداران قرار گرفتند که سرانجام با ورود وزیر صنعت، ماجرا خاتمه یافت.

اما این تمام ماجرای صنعت خودرو کشور نبود و این افزایش قیمت نمی‌توانست تمام مشکلات را برطرف کند به همین دلیل دولت تصمیم گرفت تسهیلات ۱۱ هزار میلیارد تومانی در اختیار این صنعت قرار دهد تا هم قطعه سازان دوباره جان تازه‌ای بگیرند و هم تیراژ تولید خودرو افزایش یابد تا به واسطه اینکار خودروسازان بتوانند تعهدات خود نسبت به مشتریان را زودتر انجام دهند و هم اختلاف قیمت به وجود آمده بین کارخانه و بازار زودتر کاهش یابد.

بر این اساس خودروسازان در ماه پایانی سال اقدام به فروش فوری محصولات خود کردند تا بتوانند تب به وجود آمده در بازار خودرو را کاهش دهند که این موضوع موجب شد پس از مدت‌ها که بازار خودرو روند افزایش داشت به سمت کاهش سیر کند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: خودرو تحریم قطعه سازی مواد اولیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۷۶۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت شاخص‌های پولی به پیش از تحریم

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، آمارهایی که بانک مرکزی روز دوشنبه‌ هفته جاری از شاخص‌های پولی منتشر کرد حاکی از آن است که نرخ رشد پایه پولی در پایان سال گذشته به ۲۸.۱ درصد کاهش یافته است.

همچنین طبق آخرین آماری که محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در جلسه هیات دولت ارائه داد، نرخ رشد نقدینگی در پایان فروردین ۱۴۰۳ به ۲۳ درصد رسید کاهش یافته که کمترین رقم از فروردین ۹۸ به این سو است.

برجسته‌ترین بخش آمارهای بانک مرکزی اما مربوط به شاخص رشد حجم پول بود. طبق آمارهای بانک مرکزی نرخ رشد حجم پول در پایان سال گذشته به ۱۷.۵ درصد رسیده که این رقم طی ۶ سال اخیر بی‌سابقه بوده است. به عبارت دیگر از فروردین ۹۷ به این سو، نرخ رشد حجم هیچگاه به این میزان کاهش نیافته بود.

نرخ رشد حجم پول در ادبیات مرسوم اقتصادی، به عنوان دماسنج انتظارات تورمی شناخته شده است. بالا رفتن نرخ رشد حجم پول به معنای شدت گرفتن انتظارات تورمی و چشم‌انداز منفی جامعه از قیمت‌ها در آینده است.

زمانی که جامعه انتظار افزایش چشمگیر قیمت‌ها در آینده نزدیک را داشته باشد، سرمایه‌های خود را برای در امان نگه داشتن از تورم احتمالی آتی، به سرعت به دارایی‌های بادوام سرمایه‌ای نظیر خودرو، طلا و... تبدیل می‌کنند. در مقابل، کاهش نرخ رشد حجم پول به معنای چشم‌انداز مثبت جامعه از ثبات قیمت‌ها در آینده است و نشان می‌دهد جامعه انتظار جهش و بی‌ثباتی در قیمت‌ها در آینده نزدیک را ندارد. از همین رو، کاهش نرخ رشد حجم پول، نشانگر فروکش کردن انتظارات تورمی به باثبات‌ترین وضعیت از ابتدای ۹۷ تا کنون است. به بیان دیگر، شاخص انتظارات تورمی به ارقام پیش از تحریم سال ۹۷ رسیده است.

دیگر خبرها

  • مونتاژکاران؛ وارثان بیشتر ارز کشور!
  • معامله گران محتاط شدند / بازار طلا به کف حمایت برگشت
  • این بی‌ام‌و ۲۰۲۴ هم‌قیمت خودرویی ۱۰ سال کارکرده در بازار ایران است /عکس
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت +جدول
  • خودروسازان چینی ارز دولتی را بلعیده‌اند
  • وارث بیشتر ارز کشور؛ مونتاژکاران/ خودروسازان چینی ارز دولتی را بلعیده‌اند
  • چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟
  • بازگشت شاخص‌های پولی به پیش از تحریم
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد